Wysłany: Sro Maj 02, 2012 20:22 [r216 Si 1997 1,6 benz] zaciski ham. tylne szwanują,tarcze
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Pojawił się u mnie problem z zaciskami tylnymi hamulcowymi. Kiedyś szwankowały, ale mechanicy rozebrali i złożyli i było ok.
W zeszłym roku po solidnej stłuczce (w mój tył) auto było w naprawie i stało 3 mies. Teraz mam problemy od odebrania auta z hamulcami na tylnej osi i z ręcznym (podejrzewam też zacisk, niekoniecznie problem z linką bo było wszystko ok wcześniej).
Tarcze mam pordzewiałe, bije mi podczas jazdy. Tylne tarcze do tej pory są we rdzy na powierzchni trącej jakby klocki nie dociskały i nie zrównały powierzchni. Klocki były wymieniane 2 lata temu, nie piszczały nigdy i spokojnie jeżdżę nie hamując gwałtownie, agresywnie.
Prosiłbym o prawidłowe wymiary tarcz tylnych, przednich do mojego modelu (na stronie klubowej w danych techn. tego nie ma) rover 216 Si lux 1997 rok, benzyna poj. 1,6.
Nie wiem czy na przód są wentylowane, czy zwykłe-pełne. Mam wersję bogato wyposażoną, ale nie chcę się sugerować tym co mam założone (zwykłe) bo w aucie były przeróbki i dał poprzednik najtańsze części.
Ponadto prosiłbym o informację czy do tego modelu można kupić reperturę zacisku na tył z tłoczkiem. Na allegro nie widzę, w sklepie np. Tomateam w zestawie brak tłoczków...
Pozdrawiam
_________________ Nocny Marek
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum