Wysłany: Pią Maj 04, 2012 19:08 [Rover 220SDI] Do ilu obrotów kręcić samochód?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, kolega w Fordzie mondeo mk2 1.8 115hp (benzyna) na 4biegu dociąga do 170km/h obr ok 7tyś.
Moje pytanie brzmi do jakich obrotów kręcić samochód na 4biegu? U mnie na 4biegu dociągam do 110km/h i 3,5tyś obr. po czym zapala się czerwona kontrolka (wykrzyknik)
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego, jeśli zapala Ci się czerwona kontrolka z wykrzyknikiem, to znaczy sprawdź poziom płynu w zbiorniczku od hamulców, bo jeśli dobrze pamiętam swoją deskę rozdzielczą, to ta kontrolka odpowiada za hamulce a nie błędy ...
Nie porównuje tylko obrazowo chciałem do przedstawić
Nie wybłyskiwałem błędów.
Poziom płynu hamulcowego w normie, zresztą dlaczego kontrolka miała by się zapalać przy większych obrotach?
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 14:33
6 tyś obr to masz na zegarze, ale nigdy nie osiągniesz takich obrotów. Chyba, że dociągniesz na jakimś biegu do 5 tyś, a potem zredukujesz bieg Nie ma sensu jeździć do odcinki, jak jeździsz ostro to do 4 tyś i zmiana biegu, bo powyżej i tak już moc spada i diesle nie lubi takich wysokich obrotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum