Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 60 Skąd: Krapkowice
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 18:26 [MGF] Schemat elektryczny głośników PILNE!
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam
Stopniowo ogarniam to auto a jednak... trudna to miłość ale do rzeczy.
Czy ktoś bawił się z wymianą głośników w tym aucie ?
Potrzebuję wiedzieć jak podłączyć nowe głośniki i jak są prowadzone kable? czy jest jakiś schemat do tego?
Chcę kable na nowo poprowadzić bo fabryczne głośniki mi nie starczają.
Pozdrawiam
Marcin
PS. przy okazji. może mi ktoś napisać jak zamontować windshota? bo mam i za cholere nie wiem jak to zamocować (w końcu kupiłem).
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przecież jeśli nie będziesz podłączał nowych głośników pod wzmacniacz, to nie musisz wymieniać kabli. Wykręcasz stary głośnik, wkręcasz nowy, podłączasz tak samo jak stary i cześć
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 60 Skąd: Krapkowice
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 20:00
no i tu jest problem...
z tego co widziałem jakiś geniusz coś tam mieszał i kable wyglądają na zmieniane... w każdym razie nie mam głośników za tylnymi siedzeniami a tam były jakieś tweetery przyczepione i kable chce tam pociągnąć nowe... do dzwi też chce dać nowe... kable i głośniki
No to jak chcesz dać nowe to po co jakiś schemat.
A stare jeśli jest tam jakakolwiek rzeźba to wywalić i dać nowe po swojemu.
Generalnie wszytko proste jak budowa cepa ciągniesz po dwa kable do głośnika i wszytko. Ja chyba będę w tym roku robił z tyłu głośniki.
Myślałem żeby pod siedzenia dać jeszcze subwoofer ale muszę sprawdzić czy wejdzie.
_________________ Pompowanie zawieszenia WLKP (Poznań) Info na PW
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2011 Posty: 36 Skąd: Białystok/Warszawa
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 16:13
Chętnie zobaczę wasze efekty. Z tego co pamiętam to z przodu (w drzwiach) głośniki są dwudrożne i nie bardzo jest miejsce na zamontowanie głośników wysokotonowych. Tak jak kolega wcześniej powiedział - polecam całą instalację zrobić po swojemu. Do tego chyba nie będą ci potrzebne żadne schematy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum