Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 126 Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 17:36 [R400] Środkowy tłumik od Golfa?..
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
po tym jak uporałem się z wymianą kata., to dowiedziałem się, że rozsypał mi się jeszcze środkowy tłumik... Pojechałem do tłumikarza, który robił mi wcześniej wydech. Zmierzył mój środkowy tłumik i powiedział, że będzie pasował tańszy tłumik z golfa... Niestety nie mogłem się go dokładnie wypytać o to "pasowanie", bo to nie ja pojechałem do niego z moim autem. Dla mnie trochę dziwna sprawa dobierać tłumik z golfa, przecież to mogą być dwa różne silniki o innych mocach. Nie chciałbym żeby mojemu autku zmalały osiągi. Nie chciałbym też, żeby chodziło głośniej, bo w końcu wydałem 310zł na wstawienie uniwersalnego kata, żeby nie wstawiać rury i się opłaciło, bo auto chodzi tak jak wcześniej.
[ Dodano: Nie Maj 06, 2012 18:36 ]
Nikt nie odpowie, czy takie działanie nie podziała źle na osiągi mojej R-ki?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 17:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te tłumiki od polmostrów są niezłe i ceny również atrakcyjne więc ten tłumikarz niech sobie daruje jakieś "rzeźby" bo dla 30-40zł (o ile mniej) nie warto kombinować.
60zł taniej ale auto to nie przymus i montowanie w nim części w myśl najtaniej aby tylko jeździł to jednak wg mnie mija się z celem. Poza tym tłumik musi być dobrany do parametrów silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum