Jeżeli i tak zostawiasz otwarty to może zostaw sam pilot blisko "stacyjki" a kluczyk zabieraj. Może nawet spróbuj zamknąć kluczykiem (gdy pilot będzie w środku ...takie zamknięcie mechaniczne - bez immo ?) - ale to tylko "takie wolne myśli" - nie wiem jakie skutki może wywołać ...
immo pewnie i tak się uzbroi, nie wiem jak w późniejszych rocznikach ale w moim immo trzeba rozbroić pilotem a nie że pilot musi być blisko stacyjki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 14:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli i tak zostawiasz otwarty to może zostaw sam pilot blisko "stacyjki" a kluczyk zabieraj. Może nawet spróbuj zamknąć kluczykiem (gdy pilot będzie w środku ...takie zamknięcie mechaniczne - bez immo ?) - ale to tylko "takie wolne myśli" - nie wiem jakie skutki może wywołać ...
immo pewnie i tak się uzbroi, nie wiem jak w późniejszych rocznikach ale w moim immo trzeba rozbroić pilotem a nie że pilot musi być blisko stacyjki
u mnie z tego co mi się zdaje to można w każdej chwili otworzyć kluczykiem, centralny zadziała ,odpalić i odjechać. czyli tak jak by immo już w momencie otwierania kluczykiem się odblokowywało.
teraz mam już mętlik w głowie, mógłby ktoś napisać, gdzie mieści sie sterownik od immo, moduł komforu, sterownik od centralnego i tym podobne rzeczy, sprawdzę o wszytsko czy nic nie pośniedziało, może tutaj tkwi szkopuł...
Sterownika od immo nie ma, podobnie jak modułu komfortu.
Immobiliser jest elementem sterownika wtrysku (potocznie zwanego komputerem silnika) Centralnym zamkiem zarządza centralka alarmu, która jest pod radiem. i to wszystko.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam ponownie, problem uważam za rozwiązany, otóż... postanowiłem wyrzucić immo w cholerę, i okazało się że po zabiegu który trwał 20min, pilot otwiera i zamyka bez żadnych przeszkód od "strzału" a w razie jak by padł to mi już nie zależy, bo otworze z kluczyka i odpale;), także wina leżała po stronie modułu komputera, albo centralnego zamka, gość powiedział że może posiedzieć nad tym i naprawić ale nie daje gwarancji ile pochodzi, dlatego zdecydowałem się odpiąć, Pozdrawiam i dziękuję Pomoc;)
Jeśli by ktoś miał problem z elektroniką samochodową mogę podać fajny namiar na pograniczy woj. śląskiego i łódzkiego.
A ile zaplaciles za wyciecie immo ?
Wlasnie szykuje sie do tego zabiegu, bo dziala mi niestabilnie, tzn tak jak w innych opisanych przypadkach, czasem pilot rozbroi immo a czasem nie.
Druga opcja to rozwazam zakup kodu z tej strony http://www.mgrovercodes.com.
Na razie wyglada na to ze kod wyjdzie duzo taniej, ale daj prosze znac ile placiles.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum