Wysłany: Czw Maj 10, 2012 12:42 [R200] centralny zamek
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!! Mam problem z roverem. Nie działa w ogole centralny zamek. Po zamknięciu auta kluczykiem od strony kierowcy nie zamykają sie żadne inne drzwi. Immo działa bez zarzutów alarm też. Panowie w czym może tkwić problem czy miał ktoś taki juz probelm ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 12:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie sprawdzil a mozna jasnej? czy mozna jakos samemu to ogarnac? i jak?
Wiesz, ja tam elektrykowi bym nie wierzył na słowo tylko samemu sprawdził bezpieczniki pod maską, bo tam właśnie siedzi odpowiedzialny za centralkę, Jeśli bezpieczniki będą ok, to wina stoi najprawdopodobniej po siłowniku w drzwiach kierowcy, który najzwyczajniej się zepsuł.
Tak to wygląda
http://allegro.pl/mg-zr-r...2323243916.html
wlasnie ja tam mam strasznie pomieszane te bezpieczniki wstawilem nowe tak jak na rysunku pod przykrywka bylo i dupa taka sama (wczesniej jak go kupowalem bezpiczniki byly inazcej poustawiane jak na rysunku 2x20 bylo na miejscu 15 i odwrotnie) i przez caly czas bylo ok dopoki mi nie zaczal immo wariowac i nie moglem go odpalic. Miałem tez male dymienie z kabli od swiatel stopu bylo zwracie i troche dymu poszlo tez z pod kierownicy. Elektryk wymienil cala wiazke przewodow idacych od bagaznika i jest chyba ok ale centralka nie dziala nadal
Elektryk wymienil cala wiazke przewodow idacych od bagaznika i jest chyba ok ale centralka nie dziala nadal
Tzw, wiązkę klapy tylnej, częsta przypadłość tych modeli.
Tak jak pisałem wyżej, trzeba sprawdzić ten siłownik. Musisz rozebrać boczek, dostać się do siłownika i nie wiem sprawdzić go pod 12V, czy działa.
nie mam chyba za bardzo sprzetu zeby go sprawidzic pod 12V
Jak nie masz Pod akumulator na chwile go podłączasz i tyle.
Ale najpierw możesz jeszcze sprawdzić czy dochodzi napięcie do niego. Potrzebny jest jakiś uniwersalny miernik który podłączasz pod przewody i wciskasz na pilocie przycisk "zamknij". Jak pokaże napięcie koło 12V, znaczy, że prąd mamy i sama wina stoi właśnie po siłowniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum