Wysłany: Czw Maj 10, 2012 18:16 [214]Niedziałające światło STOP
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam,
Chciałbym sie pozbyc jednej z usterek, otoz nie dawno zauwazylem ze nie swieci mi tylne gorne swiatlo po nacisnieciu chamulca (tylnie lampy działaja bez zarzutu). Podczas wciskania pedalu cos pyka ale nie ze strony tych bezpiecznikow z lewej tylko cos z prawej strony ale nie wiem co czy tam tez sa jakies bezpieczniki ktore odpowadaja za to swiatlo? Bezpieczniki pod kierownica sprawdzalem
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 18:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bezpiecznik odpowiada za wszystkie światła "STOP" więc jakby był niesprawny, to nie miałbyś też w lampach. Przyczyny szukałbym w przewodzie do górnego światła.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zdejmij lotke, przy jej zdejmowaniu będziesz musiał wyjąć kostke z klapy, wyjmij, rozłącz, niech ktoś naciska hamulec a ty sprawdź próbówką, żarówką albo jakąś diodą czy dochodzi tam prąd, jeśli go nie będzie to będziesz miał zabawę z wiązką tylnej klapy.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 20:32
rovek napisał/a:
Zdejmij lotke
Nie trzeba zdejmować całej lotki, tak jak Harry pisze wystarczy wykręcić dwie śrubki od lampy. Jak już odkręcisz to delikatnie, końcówki kabli dochodzących do lampy za wciśnięte w blaszki w lampie. Wystarczy je wyciągnąć i lampę masz na dłoni. U mnie problemem były zaśniedziałe te blaszki i wtyki. Oczywiście do sprawdzenia, tak jak kolega wyżej pisze, do sprawdzenia wiązka w tylnej klapie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum