Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 106 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 14:42 [R416 Tourer] Podświetlenie zapalniczki i popielniczki
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Posiadam Tourera z wnętrzem okrąglaka, więc udałem się do działu dla Roverka 200 RF. Powiedzcie mi proszę, czy zapalniczka jest podświetlana w około oraz czy w popielniczce występuje jakieś światełko podświetlające ją ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O, mój ulubiony roverek. Zapalniczka jest podświetlana dookoła, najczęściej przy wyjmowaniu radia wypada przewód masowy lub wysuwa się dioda z wkładu zapalniczki tracąc plus. W popielniczce nie ma światełka ale od góry w konsoli środkowej jest miejsce na umieszczenie diodki.
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 16:44
I to chciałem usłyszeć W konsoli zauważyłem miejsce na diodkę, coś pomyślimy w przyszłości Kwestia zapalniczki to trochę bardziej skomplikowana jak dla mnie, chciałem wyjąć ją, ale przeszkadza ta diodka przy niej. Plus podłączyłem i dalej nie święci. Jak zdemontować diodę z zapalniczki?
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 16:52
leszczu napisał/a:
gierczol napisał/a:
leszczu napisał/a:
Cytat:
Jak zdemontować diodę z zapalniczki?
Musisz cały wkład zapalniczki wyjąć.
Czyli wymontować ją z tego pomarańczowego czegoś, co jest podświetleniem?
Właśnie nie, bo cały wkład zapalniczki jest połączony z tym pomarańczowym plastikiem.
Zatem jak to zdemontować ? Przez otwór w konsoli zapalniczka nie wylezie ani w jedną ani w drugą stronę. Z przodu średnica jest większa niż otwór, zaś z tyłu przeszkadza miejsce na diodkę. Jakieś patenty na to?
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 17:13
leszczu napisał/a:
Powinna wysunąć się do środka wnętrza.
Jest to niemożliwe, gdyż przeszkadza mocowanie (?) diodki, która ma ją podświetlać. Inne rozwiązania?
W manualu znalazłem, że obudowę diodki można wyjąć, a sam korpus zapalniczki jest demontowany z plastikowej otoczki, która jest podświetleniem. Jutro to ogarnę.
Ostatnio zmieniony przez gierczol Sob Maj 12, 2012 17:26, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum