Wysłany: Pon Maj 14, 2012 08:31 [R214] Przyciski ustawienia zegara
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam,
Tak się złożyło, że jeden z tych 2 przycisków ustawienia czasu (H, M) utknął mi w środku i przy włączonym silniki cały czas lecą mi minuty w kółko.
Czy po wyjęciu zegara łatwo będzie to naprawić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 08:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może spróbuj po prostu jakimś cienkim śrubokrętem tam go podważyć
Podważyłem. Przycisk jest dalej wciśnięty (ale nieco mniej) i minuty przestały już lecieć, ale każde najmniejsze dotknięcie przycisku spowoduje powrót do tego co było.
Zegarek bardzo prosto się rozbiera. Trzeba nożem na dole ramki podważyć i ona cała schodzi (chodzi o ten plastik co zegarek otacza).
Potem odkręcamy 2 śrubki i odpinamy 4 pinową wtyczkę zza zegarka.
Dalej jest chyba na zatrzaskach i jest wtedy cały rozebrany. Ale nie pamiętam, szukam zdjęcia ale nie mogę znaleźć...
Te przyciski wręcz same wylecą.
Musiały się zabrudzić i się blokują.
[ Dodano: Wto Maj 15, 2012 15:16 ]
Mam i zdjęcie
Po środku płytka zegarka, po prawej jego obudowa.
Jak widać przyciski są w obudowie "na stałe" i one się zablokowały najpewniej. Na płytce są same gumki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum