Wysłany: Wto Maj 15, 2012 21:13 [R400] Pokrętło nawiewu - zmiana pozycji
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, mam lekkie problemy z pokrętłem odpowiedzialnym za zmianę pozycji nawiewu (szyba, kokpit, nogi itd). Otóż pokrętło bardzo ciężko chodzi z lewej do prawej. Na początku linka spadała mi z tego bolca, bo jak wiadomo nawiewy są angielskie, odwrócone i bolce jest w dół. Zrobiłem sobie spinkę, która nie dopuszcza do ześlizgnięcia się linki z bolca, jednak dalej tak jakby coś blokowało kręcąc z lewej do prawej. Zastanawiałem się czy może linka się nie ukręciła bądź rozstrzępiła, jednak nie wiem gdzie ona idzie i jak daleko. Czy ktoś może mi pomóc, dać wskazówki do jakiego miejsca i do czego prowadzi drugi koniec cięgła i czy rozbierając sam środkowy panel bez problemu zdejmę i wymienię tą linkę? Przepraszam z góry za rebus, ale jest późno i myślenie wyłączone
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Maj 15, 2012 21:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak się schylisz do pedałów, i zerkniesz na tunel z boku, to zobaczysz taki dziwny blaszany krzyżak, który porusza dźwigniami zamykającymi poszczególne nawiewy. w dolnej części tego krzyżaka jest zaczepiony drugi koniec linki do pokrętła. Spróbuj na początek posmarować wszystkie elementy ślizgające się po tym krzyżaku wazeliną techniczną. może będzie lepiej.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
o to ja mam pytanie z tej samej beczki!
Chodzi dokładnie o to samo pokrętło, jednak u mnie nie da się ustawić tego pokrętła na pozycję maksymalnie po prawej stronie, a więc nawiewu na samą szybę. Wszystkie inne chodzą leciutko i na sto procent "tak jak powinny", a tutaj jest problem z ostatnią pozycją
Czy komuś się to przytrafiło, lub po prostu zna rozwiązanie kłopotu
Może masz jakiś problem z linką przy pokrętle? Ja miałem podobne objawy z pokrętłem temperatury. Okazało się, że pękł pancerzyk przy mocowaniu do pokrętła. Wydaje mi się, że bez rozkręcania konsoli się nie obejdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum