Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2010 Posty: 33 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:08 [R25] CZUJNIK CIŚNIENIA KLIMATYZACJI
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam drodzy koledzy i koleżanki, mam pytanie, czy jeśli wykręcę czujnik ciśnienia klimatyzacji to czy rozszczelnię w ten sposób instalację i wszystko wyleci? Czy mogę spokojnie wymieniać?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie w okolicy jest gościu do którego można pojechać spuścić czynnik , wrócić do garażu naprawić co trzeba i pojechać do niego nabić go z powrotem. Bierze wtedy tylko za usługę kilka dych. Zawsze to taniej niż dawać mu do wymiany czujnik lub puścić czynnik w powietrze.
Z tego co się orientuje pod tym czujnikiem zakładane są zaworki więc teoretycznie czynnik nie powinien uciec ale często po tylu latach przestają one trzymać. W skodzie kolegi wykręcaliśmy i nic nie uciekało natomiast już w golfie zaworek nie trzymał możesz spróbować powoli odkręcać i słuchać czy ucieka.
Z tego co się orientuje pod tym czujnikiem zakładane są zaworki
Gdyby pod czujnikiem był zawór uniemożliwiający wyciek po wykręceniu czujnika to czujnik by nie miał sensu bo by nie działał. No chyba ,że nie zaworek a membranę oddzielnie wkręcaną ,która wywierała by nacisk na czujnik ale nie spotkałem się z takim rozwiązaniem jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum