Wysłany: Pią Maj 18, 2012 22:14 Silnik 1.6 FSI -proszę o opinię
Tak jak w temacie,wpadł mi trochę w oko VW Golf 5 z silnikiem 1.6 FSI akurat,trochę to burzy mój światopogląd bo ogólnie przy zmianie auta nastawiałem się na diesla,ale może ktoś miał do czynienia z tym silnikiem i może mi doradzić
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 22:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nawet nie zagazujesz tego, chyba dopiero teraz landi opracowalo instalke do tego auta
w 1.6 byly problemy z silnikiem,ale nie pamietam czy tsi czy fsi, cos z tlokami bylo
Gdzieś trafiłem na opinię że dużo palą?No i czytałem też właśnie że z gazem problem żeby władować do niego,a właśnie o awaryjności ktoś coś słyszał konkretnego?
głowice do tych silników odlewają w Poznaniu, mój zieńciunio tam pracuje (na odlewni i poprawkach po produkcyjnych) i jego słowami powiem tylko "nie kupił bym gówna choćby mieli mi dopłacić".
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
głowice do tych silników odlewają w Poznaniu, mój zieńciunio tam pracuje (na odlewni i poprawkach po produkcyjnych) i jego słowami powiem tylko "nie kupił bym gówna choćby mieli mi dopłacić".
Kiedyś był u mnie pewnie człowiek który serwisował nam pewien sprzęt w labie, ten sam sprzęt mają właśnie w tam w Poznaniu. Opowiadał że rozmawiał tam z ludzmi na temat powiedzmy jakości wykonania tych elementów itp, ponoć usłyszał od nich że grubość bloku silnika to 2mm. Masakra....
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Silnik FSI to bezpośredni wtrysk?
Raz,że nie zagazujesz tego w rozsądnych pieniądzach.
A dwa, że wtryskiwacze sie z czasem zamulają i auto traci na mocy, pogoogluj sobie o tym na pewno znajdziesz.
Pierwszy z brzegu link
http://www.racingforum.pl...showtopic=72935
Nie kupiłbym tego.
Bo to jeszcze większy szrot i serwisy kasują jak za zboże np. za przeskakujące łańcuszki rozrządu, o głowicach robionych z plasteliny już nie wspomnę.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum