Wysłany: Wto Maj 22, 2012 10:41 [R25 iDT] Odcięcie obrotów pomimo sprawnego przepływomierza
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witajcie
Od niedawna mam pewną zagwozdkę. Wymieniłem wkład przepływomierza na sprawny - wkońcu bo mój stary już dawno nie dawał znaków życia.
Na obecnym wkładzie czuć że jest mocniejszy powyżej 2000 obr a poniżej - no cóż, trochę bardziej muł niż jak jezdziłem bez przepływki.
Ale do rzeczy. Pomimo że zamontowałem przepływomierz, sprawdziłem że mimo iż czuć bardziej moc na wyżsych obrotach to nadal występuje odcięcie obrotów przy 4000.
I teraz nie wiem czy przepływomierz jest jednak do wyczyszczenia czy silnik odblokuje się po kilku pełnych cyklach do nagrzania (gdzieś coś takiego wyczytałem), czy szukać problemu jeszcze gdzieś indziej ( sonda lambda?)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 10:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 11:17
Szukaj problemu gdzie indziej kiedyś maniak pisał że masy nie miał na wtrysku sterującym, może sam wtrysk też pewnie być uwalony, z tego co wiem to na uwalonej przepływce to obcięcie nie powinno się pojawiać, choć byli tacy co twierdzili inaczej, ale dziwnym trafem po wymianie przepływki problem im nie znikał. Możesz poszukać tematów na forum było trochu ich nigdy jakiejś jednoznacznej odpowiedzi .
Wkład jest dalej jakieś lipny i tyle Albo wtyczka coś ne tak, kup sobie ELm327 i zrób pomiary przeplwyki i bedzie wszystko jasne Albo wstaw sobie chipy mafless nasze i po kłopocie na zawsze
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum