Wysłany: Sro Maj 23, 2012 13:02 [R620i B+G] Wyciek spod aparatu zapłonowego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Zauważyłem wyciek spod aparatu zapłonowego. Nie wycieka dużo ale znacząco.
Czy czytaliście / mieliście podobne przypadki? Czego mógł dotyczyć problem? Czy jest to wymiana jedynie oringu czy może to być coś poważniejszego?
Jaki oring tam podchodzi? Może ktoś zna rozmiary?
Pytałem w kilku sklepach u mnie w mieście i nie mają nic podobnego na stanie. Słyszałem też że są uniwersalne zamienniki?
Pozdrawiam
Chmura B.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 13:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli leci na oringu łączącego aparat zapłonowy z reszta silnika to kupisz go w ASO Hondy.
Nawet nie wiem, czy są zamienniki, ale za parę groszy nie warto szukać.
Gorzej jak puścił simmering w środku aparatu. Tutaj są problemy z dostępnością, bo oficjalnie Honda nie wymienia tych simmeringów. Nie uznaje je jako część zamienną.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd dokładnie może to cieknąć. Nie mogę też tego rozebrać i sprawdzić bo autem jeżdżę na co dzień (no chyba, że będzie to ostateczność). Bez demontażu się tego nie dowiem?
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd dokładnie może to cieknąć. Nie mogę też tego rozebrać i sprawdzić bo autem jeżdżę na co dzień (no chyba, że będzie to ostateczność).
Odkręć kopułkę (to trzy minuty roboty) i zobacz, czy w środku jest sucho.
Jeśli tak to wystarczy wymiana oringu pomiędzy aparatem, a silnikiem.
Jeśli w środku będzie olej to bardzo źle....
Po zdjęciach trudno powiedzieć.
Musisz zobaczyć, czy ten olej leci ze środka, czy nie.
Mi się wydaje, że ze środka.
Jeśli uszczelka była by cała to wycieku bys tak szybko nie zobaczył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum