Wysłany: Pią Maj 25, 2012 06:20 [R416] Przewód pod maską - plus po włączeniu stacyjki.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam serdecznie
Czy orientuje się ktoś gdzie pod maską znajdę przewód na którym pojawia się prąd po włączeniu stacyjki? Jak najbliżej reflektorów, ponieważ potrzebuję + do podłączenia świateł dziennych. Najlepiej jak to możliwe to proszę o zdjęcie z miejscem tego kabla.
Z góry dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 06:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pewno przy skrzynce bezpiecznikow pod maska ale tam to jak nie jestes pewien swoich sil to lepiej nie podpinac sie. lepiej pusc sobie z bezpiecznikow pod kierownica, na wierzchu masz 5 wolnych pinow, to sa takie zapasowe (masa, staly, I, II, oswietlenie) tyl;ko nie wiem w jakiej kolejnosci
Na pewno przy skrzynce bezpiecznikow pod maska ale tam to jak nie jestes pewien swoich sil to lepiej nie podpinac sie. lepiej pusc sobie z bezpiecznikow pod kierownica, na wierzchu masz 5 wolnych pinow, to sa takie zapasowe (masa, staly, I, II, oswietlenie) tyl;ko nie wiem w jakiej kolejnosci
Co masz na myśli pisząc jak nie jestem pewien swoich sił? Lekko nadciąć i dolutować kawałek kabelka to nie tragedia - przynajmniej bawiłem się w montaż świateł w drugim samochodzie - Vectra B i nie ma problemu do dzisiaj, a już minęło dwa lata
Zerknę sobie dzisiaj do tej skrzynki z bezpiecznikami i zobaczę czy jest tam kabelek na którym pojawia się plus
Powiedz mi gdzie jest ta skrzynka o której pisałeś, że na pewno będzie + po przekręceniu zapłonu. Szukałem po różnych przewodach i nie ma nic.
Jakbyś mógł na tym zdjęciu zaznaczyć gdzie jest ta skrzynka, bo patrzyłem w prawym górnym rogu i tam prąd jest cały czas ...
Sprawdź na przekaźnikach od wiatraków (tam za akumulatorem przy żółtej karteczce od klimy. Na którymś przewodzie we wtyczce powinien być plus po przekręceniu stacyjki.
Też jestem zdania, że przekaźnik byłby całkiem wskazany
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No to jest wlasnie ta skrzynka, ale przewody masz od spodu
Ja wyciągałem po prostu bezpieczniki i tam cały czas jest prąd ...
sTERYD napisał/a:
Sprawdź na przekaźnikach od wiatraków (tam za akumulatorem przy żółtej karteczce od klimy. Na którymś przewodzie we wtyczce powinien być plus po przekręceniu stacyjki.
Też jestem zdania, że przekaźnik byłby całkiem wskazany
Zerknę do tej puszeczki co leży luzem jak napisałeś
Tam też plus był stały i nie było nic co by się włączało po przekręceniu kluczyka.
Wkurzyłem się i wywierciłem dziurę w ścianie grodziowej, a później wpiąłem się w szyby elektryczne - wszystko działa tak jak powinno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum