Wysłany: Sro Maj 23, 2012 15:36
Śruby powinny chodzić lekko i najlepiej żeby osłona je trochę wysuwała gdy się maksymalnie wciśnie! Ja smarowałem te śruby smarem miedziowym i jest ok! W zestawie naprawczym masz te osłony ( harmonijki ) więc wymień je wyczyść wszystko dobrze i wciśnij śruby na smar np. miedziowy!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie poradźcie proszę czy reperaturka zacisku hamulcowego oś przednia do rovera 600 sdi rocznik 97 ma oznaczenia 4189 firmy autofren, bo sprzedawca nie jest tych części pewny więc może tutaj ktoś będzie wiedział.... z góry dzięki za pomoc
witam. wymieniałem ostatnio reparaturki gumowe na wszystkich zaciskach i ... z tylu tloczek po złożeniu zacisku ma być wkrecony do końca i sam sie ustawi? czy ma być jakoś konkretnie wykrecony na tym gwincie mimośrodowym?? i jeszcze jedno- jak wyregulować hamulec ręczny? bo tak średnio pacuje.
Balas 87- jeżeli chodzi o ilość gumek i uszczelniaczy;
przód - jeden o ring do cylinderka,1 uszczelka harmonijkowa na tłoczek/cylinderek,2 uszczelki harmonijkowe na trzpienie ślizgowe( śruby jak wolicie) i 2 małe wałeczki gumowe.
tyl - wszystko to samo tylko bez tych małych 2 waleczko g.
ja miałem reparaturki autofren i frenkit po sztuce na tył i rzód i niczym sie nierużniły
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
1 - osłaniająca tłoczek
1 - uszczelniająca wewnątrz zacisku
1 - osłona odpowietrznika
2 - osłaniające śruby pływające
2 - takie śmieszne które znajdują się na końcu śrub pływających
1 - jakaś dodatkowa która nie wiem do czego była
słowem cały komplet i jeszcze mi zostało
[ Dodano: Nie Maj 27, 2012 13:31 ] kotulsky, tłoczki wkręć do końca, ale najważniejsze żeby byłu równo wkręcone bo inaczej źle się ustawią i któryś zacisk będzie trzymał cały czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum