Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jechalem w piatek,byl upal,wiec wlaczylem klime. Zadzialala jak zawsze,ale po chwili zaczelo leciec niezbyt zimne powietrze.Po prostu zachowywala sie jakby wlaczony byl ECON.Podjechalem na serwis klimatyzacjii,gosc podlaczyl pod maszyne,wszystkie parametry byly bardzo dobre,a z nawiewow powialo chlodem.Juz bylo dobrze.Dzisiaj jezdzilem tez na klimie i wszystko bylo ok,az do czasu kiedy znowu wylaczyem samochod i po jakim czasie postoju na sloncu,odpalilem auto z klimy powialo cieplem i za cholere nie moglem nic zrobic by bylo chlodniej.Dojechalem do domu z szybami na dole,kiedy wjechalem do garazu,wylaczylem auto,po chwili uruchomilem ponownie i klima znowu dziala.O co chodzi,gdzie szukac? Cos mi pada?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pisalem wczesniej,zajechalem na serwis klimatyzacji.Wszystkie parametry bardzo dobre.W zeszlym roku wymienialem olej i czynnik.Raz dziala raz nie.Fachowiec nic nie stwierdzil bo akurat jak mnie podlaczyl to wszystko dzialalo dobrze.Powiedzial ze sprezarka raczej nie bo tak od razu nie pada.Moze cos mi nie laczy gdzies?
Niemozliwe ze kiepsko nabita.W serwisie bylem podlaczony do maszyny i wszystkie parametry byly ok.Cisnienie na wolnych obrotach,przy 2000-ach obrotow. A gdzie szukac to sprzeglo i przekaznik?Jak to sprawdzic?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Maj 28, 2012 15:49
sprzęgło jest na sprężarce,powinieneś zobaczyć jak sie położysz przed autem czy sie załancza czy nie,a przekaźnik w skrzynce z przekaźnikami i bezpiecznikami pod maską
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
sash997 a masz moze jakies zdjecie ,gdzie dokladnie ta sprezarka jest i jak poznam czy sie zalaczyla? Ona napedzana pewnie jest jakims paskiem,wiec jak silnik chodzi to mimo woli musi sie krecic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum