Wysłany: Czw Maj 31, 2012 19:04 [Rover 620 SDI] drgania
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam nie dawno kupiłem zielonego roverka 620 sdi ma parę bolączek ale ogólnie jestem zadowolony ale największym problem jest to iż samochód przy prędkości powyżej 100 zaczyna dziwnie drgać i jak przyspieszam coraz bardziej to są coraz większe . Również samochód dziwnie zachowuje się na dziurach dosyć mocno buja go jak się jedzie 100 i na drodze krajowej wpadnie w dziurę . Dodam jeszcze jeszcze że nie dawno zmieniałem opony bo myślałem że to jest przyczyna ale to tylko trochę pomogło . Przypuszczam, że to końcówki drążków kierowniczych ale nie jestem pewien. Może ktoś miał podobny problem to mógł by mi pomóc ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 31, 2012 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wyważenie kół jest w porządku i amortyzatory też to pewnie tak jak myślałem ale jeszcze sprawdzę dzięki za informacje jak wyeliminuje problem to napisze co było przyczyną
Jeśli ci buja na drodze to na bank ze górne swożnie sa do wymiany ,wiem ze ludzie wymieniaja z wachaczmi ale sa koszta a sworzen tez da sie wymienić ja wymieniłem i po problemie idzie płynnie a co do drgania to sprawdz tarcze prawopodobnie z nimi jest coś nie tak .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum