Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 19 Skąd: Legionowo
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 21:32 [R220] Przeróbka układu hamulcowego SDi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, mam pytanie czy ktoś przerabiał układ hamulcowy w r 220?? Nie od dzisiaj wiadomo ze one nie hamują tylko spowalniają w porównaniu do innych samochodów. Chodzi mi o to czy ktoś może zakładał większe zaciski albo czy sama zmiana tarcz z normalnych na wentylowane + nacinane i bóg wie jak nie zbajerowane polepszały hamowanie w SDi? Nie chodzi mi o rady typu wyczyść, przedmuchaj, przesmaruj, wymień (gumki, sprężynki, płyn hamulcowy) wszystko nowe nie zardzewiałe, nie ma wycieków. Liczę na porady osób, które coś w tym temacie zrobiły i rozumieją problem . Z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Temat był wielokrotnie poruszany na Forum. Wystarczy użyć wyszukiwarki.
Znajomy w R220 SDI założył komplet (tarcze, klocki, zaciski) od jakiegoś CRXa i jest zadowolony. Musisz znaleźć komplet od Rovera posiadającego z przodu tarcze wentylowane bądź dobrać coś z jakiejś Hondy. Ja w R45 mam z Preludy
jeżeli chodzi o hamulce w 200
a) zakładasz przód wentylowane i tył bebny
b) przód wentylowane tył tarcze
c) zakładasz przod od mg zr 160 tył bębny
d) zakładasz przód od mg zr 160 i tył od mg zr 160
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum