Wysłany: Sro Cze 13, 2012 18:47 Sezonowa praca za granicą
Witam,
jako że jestem studentem medycyny i chciałbym być 'choć' trochę samodzielny postanowiłem w wakacje poprawcować. Myślę nad wyjazdem do pracy za granice- Niemcy, Holandia itd. Ma ktoś jakiekolwiek informację nad ten temat. Na co zwracać uwagę. Gdzie szukać oferty. Na ile trzeba wyjechać, żeby cokolwiek zarobić ? itd itp
Z tego co ostatnio slyszalem w tv to najlepiej szukac w agencjach pracy tymczasowej
Mam znajomych którzy wyjeżdżali z takich agencji i nikt nie narzekał. Potrafią załatwić również zakwaterowanie. Wiadomo prowizja musi kosztować i oferta pod względem kasy nie będzie tak atrakcyjna jak w jakiś innych opcjach.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Na początku roku miałem propozycje wyjazdu ze szkoły kumpla do holandii, zarobki fajne bo 7-9e zależnie od tego co sie tam robi oraz godzin pracy (jeżeli 8-10 to 7e, jeżeli więcej niż 10 to 8-9e) ale no właśnie okazało się że to przez agencję i po odliczeniu kosztów wyszło około 4, może 4,5e a do tego dochodzą wydatki czyli wyjazd na dwa, trzy miesiące jest nieopłacalny.
Ostatnio coś szukałem ale nikt nie chce wziąć od połowy wakacji.
Jest oplacalny dwa lata temu wyjechalem do holandii, pracowalem w firmie posredniczacej( zalatwiaja prace, mieszkanie, dojazd) i dzieki temu kupilem sobie tam roverka
Dużo mógłbym pisać o temacie wyjazdów wakacyjnych i nie tylko. Ale napisze tylko tyle, że nie można ufać żadnej firmie i temu co się podpisuje i bo i tak na końcu wychodzi inaczej co nie oznacza, że wszyscy będą nas dymać na lewo i prawo oczywiście. Ale wyjazd zaczyna się opłacać jak się jedzie przynajmniej na 3 miesiące, moim zdaniem oczywiście. Jeździłem do pracy do Holandii chyba od 2002 roku, ostatni raz byłem 2 lata temu i wszystko zależy od tego gdzie trafisz, do jakiej pracy, do jakiej firmy i między jakich ludzi. Nie da się powiedzieć gdzie jest dobrze, a gdzie nie. To trzeb przeżyć i już... Tyle moich przemyśleń
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum