Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
witam. Nie dziala mi wycieraczka tylnej szyby. Rozebralem cala oslone aby sie do niego dostac. Napiecie w kostce jest masa rowniez a silnik stoi i ani drgnie. Wykrecilem go i aby sprawdzic czy trzpien na ktorym osadzone jest ramie wycieraczki obraca sie. Niestety nie obraca sie i niema sily zeby go cokolwiek ruszylo. Moje pytanie brzmi czy ten trzpien powinien sie dac obrocic w prawo badz lewo na sucho czy tez nie?
_________________ tombak
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 87 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 18:33
wogole dziwne zeczy sie dzieja. Ja tam sie bardzo na elektryce nie znam ale w kostce czy wycieraczka jest wlaczona czy nie na pierwszym i czwarym pinie jest napiecie. Niewiem czy tak powinno byc.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 87 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 21:37
steryd ja rozebralem obudowe tylnej klapy i sprawdzalem napiecie w kostce idacej do silniczka i tak: ida tam 4 przewody po podpieciu multimetra do pierwszego z lewej i pierwszego z prawej pokazuje mi napiecie 12v obojetnie czy mam wlaczona wycieraczke czy nie natomiast w 2 pozostalych przewodach nic sie nie dzieje tj srodkowych. Patrzylem czy w calej wiazce jest cos nie tak ale wszystko jest ok a bezpiecznik tez jest caly
[ Dodano: Pon Cze 18, 2012 22:37 ]
a jakis przekaznik od tej wycieraczki jest? jesli tak to gdzie? moze on jest walniety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum