Wysłany: Czw Cze 21, 2012 12:12 [R75] Filtr od elektrozaworu do turbiny
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam problem ze znalezieniem filtra od elektrozaworu do turbiny(może być Filtron PS 842) - czy ktoś wie gdzie on się dokładnie znajduje (foto w załączeniu - zapożyczone z forum R) - może u mnie w silniku go nie ma ?
Kolega na forum napisał "znajduje się po stronie silnika od przegrody przedziału pasażerskiego a dokładnie pod obudową filtra powietrza", ale niestety rozkręciłem cały silnik - wymieniłem filtry i nic nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 26, 2012 09:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 12:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Cze 22, 2012 07:35
dziuniek napisał/a:
Mam problem ze znalezieniem filtra od elektrozaworu do turbiny(może być Filtron PS 842) - czy ktoś wie gdzie on się dokładnie znajduje (foto w załączeniu - zapożyczone z forum R) - może u mnie w silniku go nie ma ?
Nie ma czegoś takiego. Jest tylko filtr elektrozaworu EGR i jest na elektrozaworze. To co widać na zdjęciu to jakiś wynalazek nie wiadomo do czego.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pią Cze 22, 2012 09:24
podejrzewam że to co widać to filterek zamontowany zamiast oil catch tank (tańsza wersja ) ale mogę się mylić, jeśli chodzi o filtr elektrozaworu EGR to jest on na końcu wężyka wchodzącego do EGR, lecz pod kolektorem.
Dzięki za uświadomienie - chodziło mi o to czy mam go szukać czy nie - jak go nie ma to dobrze, bo już się martwiłem, że mam coś poprzerabiane. A zaworek od ERG już przeczyściłem. Jeszcze tylko został mi zawór wysokiego ciśnienia, ale to jak znajdę uszczelkę pod króciec (chyba tak to się nazywa) to przy okazji go przeczyszczę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum