są różne szkoły znam ludzi którzy w ogóle nie wymieniają oleju, ba nawet w silniku czasem chyba nie mają oleju bo się bagnet nie macza. ja mam 300 000 i leje 10W40 cały czas co 8000 do 10000. a do traktora to 15W45 diesel
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 27, 2012 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
o Jacieeee!.. 15W40? do traktora chyba kolega miał na myśli?
na 15w40 zimą będzie chodził 5 razy głośniej po odpaleniu. ten olej nie nadaje się do tego silnika. minimum to 10w40 ale nie GM. poprostu to szajs. miałem dostęp do tego oleju za czterdzieści parę zł za 5l ale nie chcę tego znać. samo to że jego pochodzenie jest bardzo zastanawiające.
jeśli jeszcze nie jest za późno to zmień olej, chociaż na mobil1 10w40
też kolega ma racje to tylko chodzi o stan psychiczny i czy lubimy czy nie lubimy jak nam coś pod maska stuka
skoro stuka po wymianie uszczelki pod głowicą to znaczy że głowica może [nie musi] być źle złożona. chodzi o łączenie dwóch jej części; niedbałość montażu. spada wtedy ciśnienie oleju, który smaruje całą górę.
raczej nie oddaje się samochodu do szopy żeby wymienili uszczelkę pod głowicą. przeważnie są to ludzie którzy mają jakąś wiedzę na ten temat. poza tym to wszystko zależy od osoby która chce wymienić uszczelkę i ile chce pieniędzy zainwestować w ten remont.
[ Dodano: Wto Lip 03, 2012 21:16 ]
a i to pompa oleju jest odpowiedzialna za doskonałe ciśnienie oleju która smaruje wszystkie ruchome części silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum