Wysłany: Sob Cze 30, 2012 15:27 [R45] Brak mocy po odpaleniu
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Od 4 lat jestem właścicielem Rovera 45 2.0 Diesel, do tej pory jeździł bezawaryjnie, od tygodnia pojawił się następujący problem:
Zaraz po zapaleniu samochodu, obrotomież wskazuje ok 900 obr/min. Po wciśnięciu gazu obroty podnoszą się bardzo powoli lub wcale. Dopiero po kilku sekundach Rover zaczyna pracować normalnie. Podczas jazdy już nic się nie dzieje.
Czy ktoś z Was wie co może być tego przyczyną ?
Przepraszam za mało profesjonalną formę mojego pytania ale kiepsko się znam na samochodach.
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Lip 02, 2012 18:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 30, 2012 15:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy wyskakuje ci błąd check engine ja miałem tak samo i jak pare razy wcisnąłem gaz to było przez chwile normalnie wyblyskaj sobie błędy. u mnie okazało sie ze to czujnik polożenia wału
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Dopiero dzisiaj wybrałem się z tym do mechanika. I jest tak jak piszecie - do wymiany był filtr powietrza, paliwa i przepływka. Po wymianie wszystko chodzi dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum