Wysłany: Pon Lip 09, 2012 05:32 [Rover400] Brak rozruchu, nie odpala
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, piszę ponieważ mam problem z autem, a mianowicie. Przekręcam stacyjkę, kontrolki się zapalają, pompę słychać. Przekręcam na zapłon, a tam echo. Brak ruchu tłoków, w ogóle nie kręci. Czy może to być elektromagnes ? Czy raczej rozrusznik cały ? Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 05:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Być może zaśniedział kabelek przy rozruszniku. Zdejmij obudowę filtra powietrza i pod nią będziesz miał rozrusznik i kabel na wsuwkę. Przerabiałem to kiedyś.
A nikt nie zapytał się podstawowej rzeczy:
Zapala się dioda po środku licznika? Pomiędzy obrotomierzem z prędkościomierzem? Może IMMO Ci się uzbroiło o którego istnieniu nie masz pojęcia.
witam podpinam się do tematu mam podobny problem prawdopodobnie rozrusznik. mianowicie nie kreci co jakis czas. Gdy dostaje mlotkiem pare mocniejszych to lapie, aczkolwiek nie zawsze. Immo jest ok zawsze sie swieci.
Pytanie z mojej strony czy musze wymieniac caly rozrusznik czy ewentualnie kupic zamiennik i oddac do regeneracji ? (auto potrzbene jest 7 dni w tygodniu)
(R45 1.6 16v 2000r)
P.S.
czy mógłbym prosić o polecenie kogoś w krakowie kto by to ogarnął, raczej słaby ze mnie mechanik.
jak podniesiesz maskę to po prawej blisko szyby masz przeważnie 3 kostki (2 żółte i 1 czarną, albo inne kolory jak już wymieniane były). Ta środkowa to przekaźnik rozrusznika, zamień miejscami kostki i sprawdź czy kręci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum