Siemano.
Mam pytanie czy mogę bez żadnych obaw wykręcić całkiem tą śrubę od regulacji dawki paliwa bo mam na niej założoną jakąś obejmę i muszę ją wyciągnąć żeby ją wywalić i cokolwiek wkręcić tą śrube.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie w r420 tak ta blokada jest zaciśnięta że nie dało się tego wkręcić pomogło wykręcenie całości i pozbycie się podkładki między śrubą a pompą. przy wykręceniu tego wycieka ON więc trzeba zrobić to szybko żeby się pompa nie zapowietrzyła. Potem regulacja dawki paliwa, obrotów jałowych i maksymalnych i wielkie zadowolenie z jazdy.
turbo na 1bar, śruba od ufo 3 obroty w prawo, zębatka jakieś 270 stopni, dawka paliwa 2 1/4 ale delikatnie trzeba zmniejszyć. Co do hamowni to wybiorę się jak zrobię egr i wywalę kata i chyba to będzie wszystko chyba że jeszcze turbo na 1,2 bara.
Na razie nie mam żadnych problemów ale mam dziwne wrażenie co do turbo, nie ma takiego kopa, na serii było czuć jak się załączyło turbo a teraz jakoś nie za bardzo ale wkręca się lepiej
a to przez to ze wkreciles dosc duzo srube od UFO i wali non stop rope na maxa(prawie) i pewnie kopci jak szalony. ja u siebie mam chyba na 1.5 obrotu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No i spier******..... Chciałem jeszcze podkręcić zębatkę, wyciągnąłem membrane i nie mogę jej teraz wsadzić.... Coś ją blokuje teraz i nie wiem dlaczego mam teraz w tym otworze co wchodzi ten stożek ON...
Dobra zrobiłem ale dziwi mnie że zębatka dokręcona do końca tj. 1,3/4 obrotu w prawo, turbina idzie delikatnie lepiej ale nic nie kopci i nie wiem czy tak może być. skręcone do końca.
Kołami nie kręcił na 3 ale kierownice trzeba było mocno trzymać, teraz trochę wszystko przykręciłem. W przyszłym tyg wywalę egr i kata i pojadę na hamownie i wtedy go ustawie już na gotowo.
No i zrobione wszystko. Dołożony intercooler, zwiększone turbo na 1,2 bara, dawka paliwa, wywalony egr. W następnym miesiącu planuje wsadznie skrzyni z sdi i co dalej? Co jeszcze można zrobić żeby podnieść moc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum