Czy ma ktoś może namiary na taki rezystor dmuchawy, ale poniżej 60zł
Jednak u mnie też wysiadł i zmuszona jestem kupić.
Rezystor kupisz chyba w każdym sklepie elektronicznym za ok 1-2zł . Przynajmniej ja tak kupiłem 6 rezystorów 0,5 albo 1ohma (nie pamiętam dokładnie). Wymontowałem płytkę z rezystorami, brat przylutował po dwa połączone rezystory w miejsce starych i działa do tej pory, a było to z 2 lata temu
_________________ Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś.
Krzysi3k, jaki ci poszło z montowaniem tego na nowo? Ja właśnie rozkładam to całe ustrojstwo i kurcze odkręciłem chyba wszystkie śrubki a cały czas jak by coś go z tyłu trzymało.
Czy ma ktoś może namiary na taki rezystor dmuchawy, ale poniżej 60zł
Jednak u mnie też wysiadł i zmuszona jestem kupić.
Blackbetty nie kupuj nowego a już broń Boże używanego bo nie wiesz ile pochodzi. Na pewno znasz kogoś kto może Ci to zlutować, cały temat opisany jest TU i jest strasznie nieskomplikowany a ceramiczne rezystory są tanie, nie przegrzewają się i przeżyją jeszcze to auto. Samo wymontowanie puszki z rezystorami też jest łatwe, myślę że sobie poradzisz a jeśli nie to poproś kogoś, kobiety nie muszą znać się na wszystkim, mają za to wiele innych zalet.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Mam pocieszenie dla wszystkich....żeby wyciągnąć silnik razem z wentylatorem nie trzeba wyrywać tej całej "puszki" jak to zrobił Krzysi3k, wystarczy to wszystko poodkręcać trochę przechylić i wentylator razem z silnikiem wyjdzie.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 10:10
Chciałbym się dopisać do tematu apropo hałasującego wentylatora dmuchawy. W zeszłym roku miałem problem z rezystorami (niedziałający 1 i 2 bieg) - uporałem się lutując nowe ceramiczne, zamiast popękanych drutów oporowych. Do dnia dzisiejszego to działa. Jednak jakiś czas temu pojawił się nowy wyjątkowo drażniący problem. Na 3 i 4 biegu wentylator tak okropnie "brumi", że nie jestem w stanie używać tych prędkości. Używam tylko 1 i 2 biegu, bo tam działa w miarę cicho. Nie wiem czy przyczyną jest połamany wentylator, czy zatarty wentylator, czy cokolwiek innego. Chciałem się tam bezinwazyjnie dostać, ale się nie da. A nie chce w przypływie siły tego połamać podczas wyjmowania... Co mam zrobić, żeby wyjąć tylko sam wentylator i sprawdzić czy nie jest połamany czy zatarty?
Miałem to samo...Raczej jest połamany. Jedyna opcja na wyjęcie tego badziewia to postępowanie zgodnie z instrukcjami Krzysi3ka z tym że tak jak mówiłem wyciągać całego tego pudła nie trzeba...wystarczy wszystko rozkręcić trochę je dać na bok i wirnik wyjdzie. W brew pozorom nie ma takiej wielkiej tragedii. Połamać ten plastyk nie tak łatwo ale przy składaniu trzeba uważać żeby do komory wirnika nie powchodziła ta pianka co ma wszystko uszczelniać bo robota będzie od nowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum