Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Rover 75 tłumik czy od 2,5 v6 pasuje do 1,8t ? Sprawa wygląda tak:
Skonczył sie mój oryginalny tłumik przy motorze 1,8 t, kupiłem zamiennik który nowy chodzi głośniej niż stary dziurawy oryginał. W uzywce nie znalazłem tłumika do 1,8 t ale znalazłem od 2,5 v6 oryginał prawie nowy jeszcze ma na sobie oryginalne naklejki po sprzedazy-piekny. Pytanie brzmi czy on podejdzie do mojego auta?
_________________ jesaj pozdro
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Lip 18, 2012 10:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 08:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 20:23 czy ktos juz taki zakładał
czy ktos juz taki zakładał?
_________________ jesaj pozdro
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 20:40
ja mam od tomiego właśnie od v6 i jest mały problem z rurką bo ten co dostałem powinien mieć poszerzenie by najść na rurkę od środkowego, kupiony u Tomiego niestety miał identyczną średnicę i trzeba było nacinać. poza tym gdybym nie naciął to by siadł dużo dalej.
Ale jestem zadowolony bo i tani i dobry ale wymagał ingerencji diaksa i pasty.
powinien pasować, może tylko być własnie mały problem przy połączeniu rurek, wystarczy kawałek rurki o większej średnicy i tyle, Tylko oryginał będzie cicho chodził, niestety ten typ tak ma...
_________________ Pamparampam
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 20:55
ja ponacinałem i rozgiąłem i naszło i ścisnąłem taką dwupasmową opaską na śrubę jak w ciężarówkach stosują. Działa dobrze ale jak mówię jakbym nie naciął to by nie weszło. a nakładając łącznik tłumik by siadł za daleko w tył.
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 20:55
Już mam załozony, powiem tak, smiga jak ta lala, cisza nastała pieknie burczy. Kupiłem za 150 zł niby uzywany ale okazał sie faktycznie prawie nowy, nawet gość od tłumików był w lekkim szoku. U mnie tłumik został odciety w miejscu do tego przeznaczonym własnie na pogrubieniu rury, wiec przy zakładaniu wszystko sie zgrało weszła rura w rurę. Mały problem mialem tylko z koncówkami bo ten mój od MG ma kominy proste nie zagiete do dołu jak w moim poprzednim. W warszatacie skrócili mi końcówki nacieli od dołu kliny wygieli i zaspawali na nowo-nic nie widac . Pojezdzi latami tak mi sie wydaje bo poprzedni wytrzymał rovera mam z 2004 wiec pare lat polatal ( ok 20 tysiecy rocznie). No nic dzieki za odpowiedzi i pomoc. Super sie cieszę ze temat zamknięty. Nie kupujcie zamienników WALKER, one pierdzą jak pordzewiały oryginał.
dodam, ze na zimnym, to bardzo mi doskwiera dźwięk wydobywający się z wydechu, na ciepłym się uspokaja, ale jak jadę to cały czas słyszę jak bym miał założony sportowy tłumik. Dlatego czy wymiana na pewno pomoże, może to winna czegoś innego, że jest dźwięk basowy. Ale na pewno na całej długości tłumika nie ma przedmuchów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum