Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Dzis Parkując stwierdzilem sobie ze włacze sobie w automacie na 2.... Zobacze jak to dziala jechalem kawalek nastapnie juz normalnie na d... zaparkowalem i nastopilo dziwne buczenie spod samochodu jakby z tylu... Co to moze byc bo juz sily trace na te auto:(
Ostatnio zmieniony przez siekiera Wto Lip 24, 2012 22:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 19:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mój przypadek sprzed wieelu lat.
Młody kierowca z pierwszym samochodem Fiatem 126p.
Podjechałem na parking, ładnie tyłem wycofałem, zgasiłem silnik i samochodzik "na luzie" oparł się tylnymi kołami o krawężnik, poszedłem do internatu.
Na drugi dzień po pracy poszedłem do mojego bolida żeby gdzieś jechać.
Odpaliłem i nastąpiło takie walenie gdzieś z tyłu że aż mi krew zmroziło, zgasiłem, otworzyłem maskę obejrzałem silnik, sprawdziłem olej. wszystko OK.
Odpaliłem i powtórka z rozrywki.
Myślałem że za chwilę mi silnik wybuchnie.
Wtedy nie było jeszcze tyle samochodów jak dzisiaj i nie można było się zapytać bardziej doświadczonego kolegi.
Na następny dzień poprosiłem mechanika żeby podjechał ze mną do mojego samochodu i na miejscu obejrzał co się dziej.
Okazało się że miska olejowa była tuż nad krawężnikiem i podczas odpalania gdy silnik zaczął się bujać na boki uderza o niego i stąd te walenie.
To taki przykład że z prozaicznej rzeczy, w głowie człowieka tworzą się naprawdę katastroficzne wizje.
[ Dodano: Wto Lip 24, 2012 23:04 ]
Dodaje filmik raz buczy raz nie wiec juz sam nie wiem co to moze byc czy to cos w wydechu nie mam pojecia
http://youtu.be/NZ-zMlx818A
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum