Wysłany: Nie Lip 29, 2012 17:46 [Rover 25] nie chce odpalic
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam,
Panowie potrzebna mi pomoc.
Moj roverek 25 nie chce odpalić. Autko normalnie jechalo a po zatrzymaniu centralny nie działał i już nie zapalił. Akumulator naładowany (była też próba na innym), z holu czy tez popychu też nic. Co należy teraz sprawdzić?
Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony przez Violka Nie Lip 29, 2012 19:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2012 17:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Violka,
Rozumiem, że to pilna sprawa ale na forum jest kilkanaście podobnych tematów... Proszę, korzystaj z wyszukiwarki... Wracając do tematu - na początek sprawdź bezpieczniki w kabinie i pod maską...
Drugi (łatwy do sprawdzenia) trop to padnięta bateria w pilocie. Potrzebujesz baterii CR2032. Jak dokonać wymiany poczytasz tutaj http://roverki.pl/index.p...overa-serii-400
Dzięki za info, ale powiedz proszę czy ja dobrze zrozumiałam.
Padnięta bateria w pilocie powoduje, że auto nie chce odpalić?
Ponieważ faktycznie wszystko zaczęło się od tego, że nie mogłam zamknąć auta z pilota.
Dzięki Panowie,
mam trochę przerost formy nad treścią.
Poprawka mam immo. Teraz pytanie jak go wyłączyć.
Co do prądu, jest wszystko lampy świecą, wszystkie kontrolki też się zapalają po przekręceniu kluczyka. Tylko autko nic nie kręci nic nie słychać.
A co gorsze nawet właśnie pociągnięcie auta nic nie daje.
bo autko padło 20km poza domem a zapas jak się pewnie domyślasz mam w domku.
I dopiero dzisiaj będę mogła to sprawdzić.
A najpierw sprawdzam przy okazji z Wami czy dobrze to wszystko rozumie.
Jakoś pojąć nie mogę, że pilot od centralnego może mi tak załatwić autko.
Dzięki za info.
Czyli cierpliwie czekam na koniec pracy i sprawdzam zapasowy kluczyk.
Tylko babską nadgorliwością już się zastanawiam, co jeśli to nie to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum