Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 19:08 [R200 Si '99] Linka sprzegla
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Otoz mam problem prawdopodobnie z linka sprzegla, ale zaczne od poczatku. W zeszlym roku urwala mi sie linka sprzegla, kupilem nowa (a wlasciwie mechanik) wszystko hulalo. Miesiac pozniej posypal sie docisk sprzegla i wymienilem cale sprzeglo na nowe. Od jakichs 3 tygodni zaczynam miec problemy z wrzuceniem biegow.Rano na chlodnym jeszcze jakos wchodza ale po przejechaniu kilkunastu km moge zapomniec o wrzuceniu wstecznego bez "hrapniecia"a i reszzta biegow nie wchodzi gladko. Mechanik stwierdzil ze to prawdopodobnie samoregulator na lince szwankuje i tu moje pytanie czy mozna dostac-kupic takowa linke bez samoregulatora?
[ Dodano: Sro Sie 08, 2012 20:08 ]
Panowie plis nie zalamujcie mnie. to moze chociaz polecicie mi jakas linke zeby nie byla 'tylko na rok"?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 22:23 Re: [R200 Si '99] Linka sprzegla
koalaup napisał/a:
Otoz mam problem prawdopodobnie z linka sprzegla, ale zaczne od poczatku. W zeszlym roku urwala mi sie linka sprzegla, kupilem nowa (a wlasciwie mechanik) wszystko hulalo. Miesiac pozniej posypal sie docisk sprzegla i wymienilem cale sprzeglo na nowe. Od jakichs 3 tygodni zaczynam miec problemy z wrzuceniem biegow.Rano na chlodnym jeszcze jakos wchodza ale po przejechaniu kilkunastu km moge zapomniec o wrzuceniu wstecznego bez "hrapniecia"a i reszzta biegow nie wchodzi gladko. Mechanik stwierdzil ze to prawdopodobnie samoregulator na lince szwankuje i tu moje pytanie czy mozna dostac-kupic takowa linke bez samoregulatora?
Problemem mogą być tulejki łapy sprzęgła.
Mowa o elemntach 3 i 4.
Jeśli są już wyrobione, to w drastycznych przypadkach łapa może nawet w wbić łożysko w docisk, zniszczyć sprzęgło i zablokować silnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum