Wysłany: Sob Sie 11, 2012 14:37 [R75] Ponadwymiarowe panewki, problem z silnikiem stuki
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witajcie.
Podczas mojej podrozy an wakacje, podczas trasy oborocio mi panewke. Panewki do wymiany, wa do szifowania ale...
Jesi wyszlifuje wał, panewki nominane nie podejda i trzeba montowac panewki nadwymiarowe, czy ktos z was wie gdzie mozna je dostac? PInie potrzebuje odpowiedzi gdyz auto stoi rozkrecone.
Czy wychodzi na to ze najlepiej bedzie kupic uzywany wał i kupic panewki nominalne...
Dzieki kolego za linki w pon ebde dzownil dam znac jaki efekt ale jesli nie ma nadwymiarowych to nowa korba , wał i panewki nominalne, mam andzieje jeszcze tylko ze nie ruszylo wałków rozrzadu... ale to dopiero bede wiedzial w poniedzialek.
[ Dodano: Nie Sie 19, 2012 17:50 ]
Odgrzewam temat, jak sie okazalo wyciagniecie wału i korb niewiele dalo.... bo panewki okazaly sie cale i zdrowe. Przy sciaganiu dolotu i glowic za to znalaz sie ''skarb'' pozostawiony przez chlopaków montujacych gaz. Na 5 cylindrze i byla aluminiowa czesc opaski zaciskajacej a jej czesc wpadla tez do srodka do 2 cylindra. Odbila sie na glowicy i na tłoku i to ona tak trzaskała. Głowica po niedzieli idzie do planowania, szczelnosc itd... Niestety poraza to co tam sie znalazlo przez nieuwage gaziarzy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum