Wysłany: Pią Sie 10, 2012 15:57 [mg zr] zawieszają sie obroty
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam przy przyspieszaniu do okolo 2 tys dopoki turbina sie nie zalacza, obroty delikatnie zawieszaja sie jakby nie mial sily jechac. Gdzie szukac przyczyny?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 15:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie zanotowalem zadnych innych objawow, na jalowym biegu jest ok, nie kopci , spalanie raczej w normie, troche nie ma sily jechac bez turbiny. chyba wezme sie za przeczyszczenie przeplywomierza, egr w wolnej chwili ,zobaczymy czy pomoze, jesli nie to nie mam pomyslu...
wlasnie to mam na mysli, ze delikatnie sie zawieszaja czyli rosnie chwilke staje rosnie chwilke staje dopoki nie dojdzie do 2 tys... a czy wkreca sie powyzej 4 tys to zaraz sprawdze bo dawno go nie przegonilem tak porzadnie
cos kolo tego, jak go przeciagne troche na biegu i wrzuce kolejny to juz wskazowka plynnie leci, ogolnie wrazenie mam ze on do 2 tys po prostu nie ma sily jechac. jak stosuje tzw eco driving to na swiatlach ostatni jestem , nawet piesi na chodniku szybciej ida a przy silniku 2l 100 koni i malej masie ten samochod powinien smigac lepiej. przegonilem go i wkreca sie powyzej 4500 obrotow. nie jest to jakas tragedia ale irytujaca sprawa....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum