Wysłany: Pią Sie 17, 2012 15:48 [r416 lpg] Strzał przy odpalaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam taki problem, ze przy odpalaniu cos strzelilo i przyblokowalo motor a po ponownym odpaleniu zaczelo mi klekotac, dodam, ze wczesniej klekotała mi szklanka. Czy jest szansa ze to ona sie rozpadła i zblokowała motor?? Cisnienie oleju gasnei wiec wykluczylem panewke. W sumie nawet bardzo nei zagladalem bo stalo sie to rpzed godzina ... czy ktos moze mial takie doswiadczenia?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Sie 17, 2012 16:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 15:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 87 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 17:30
gaz sekwencja czy mieszalnikowy? jeśli mieszalnikowy to miałeś wystrzał w dolot. Proponował bym sprawdzić czujnik położenia wału korbowego. Do tych silników nadaje się tylko sekwencja.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 87 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 18:10
to ja nie wiem. Spotkałem się ze strzałem w mojej vectrze b 1.8 16v z gazem 2 generacji w efekcie miałem dziurę w kolektorze wielkości pięści (kolektor aluminiowy) a z przepływki nie było co zbierać. Okazało się że czujnik położenia wału korbowego robił robotę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum