Wysłany: Sob Sie 04, 2012 21:10 [620 SDi] Problem z uruchomieniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Po powrocie z pracy postanowiłem odpalić mojego Roverka. Bardzo długo kręcił, obroty trzymały sie na wysokości 100 RMP, lecz nie chciał odpalić. Po kilku próbach i kombinacjach uruchomiłem silnik. Przejechałem ok. 15 km i zaczęły falować obroty, po czym samochód zgasł, i sytuacja z odpaleniem jak na zimnym silniku. Posiadam pompę mechaniczną, odchodzi od niej wtyczka z 3 przewodami, są połączone taśmą izolacyjną, więc niewiem czy są podłączone poprawnie. Bezpieczniki sprawdzone - wszystkie wporządku. Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W jakiej kolejności są prawidłowo zamontowane poszczególne elementy (gruszka, filtr).
Od strony ściany grodziowej idzie wężyk, gruszka, z gruszki wężyk do filtra paliwa (umiejscowiony jest jakoś zaraz za pompą abs), a z filtra paliwa dalej w strony pompy wtryskowej...
Wszystko podłączone prawidłowo
Filtr jak i gruszka wymieniona na nowe, lecz problem nadal występuje.
Bardzo długo kręci, muszę dodać gazu, żeby wszedł na obroty, a gdy tylko puszcze gaz to samochód gaśnie. Proszę o pomoc, bo już brakuje mi sił
Wszystko, co mogłem sprawdzić wykorzystując własne podwórko było sprawdzone. Samochód dziś odstawiłem do mechanika, jak odbiorę to napiszę co było przyczyną. Może komuś się przydać w przyszłości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum