Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Założyłem nowy temat, bo nie znalazłem wyczerpującej i dokładnej odpowiedzi na forum.
Problem jest taki, że część która jest na zdjęciu po odpaleniu silnika przez około minutę brzęczy a potem się wycisza. Nie wiem co to dokładnie jest, wg Autodaty jest to zawór elektromagnetczny recyrkulacji spalin, a na allegro ta część jest sprzedawana jako zawór podciśnienia. Do czego służy ta część i czy powinna tak brzęczeć ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
"Nie wiem co to dokładnie jest" ... Jeżeli chodzi o tą część na zdjęciu to według numeru WW 100050 (znalazłem na allegro) to "ZAWÓR PODCIŚNIENIA TURBINY ".
Wysłany: Czw Lip 13, 2017 19:02
Pozwolę sobie odkopać temat i zadać pytanie uzupełniające:
Ja dopiero od kilku dni zacząłem słyszeć to brzęczenie (jeśli ktoś jest ciekaw, zapraszam do zaprzyjaźnienia się z dźwiękiem tutaj) i towarzyszą mu jakby delikatnie wyższe obroty biegu jałowego. Po kilkunastu sekundach brzęczenie ucicha i silnik wraca do "normalnej" pracy. I jeśli to nie coś innego wydaje ten odgłos, to jest to również słyszalne w kabinie. Czy to już kwalifikuje rzeczony element do podjęcia działań w kierunku naprawy/wymiany go?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum