Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Zastanawiam się od czego mi parują a raczej robią się tłuste szyby w środku. Często muszę gąbką przecierać szybę z przodu i po bokach. Nie jest to zaparowanie że nic nie widać ale denerwuje. Jak stoję przed autem to na dole szyby przedniej widać takie jakby zaparowanie szyby. Płyn z chłodnicy nie ucieka mi. Dzieje się to nie ważne kiedy czy to lato czy zima. Myślałem że to może od zapachów co siedzą na nawiewach ale nie chce mi się w to wierzyć. Jak to zwalczyć?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej się to dzieje jak klima jest wyłączona, bo jak działa to szyby osusza ale nawiew działa zwykły.Filtr wymieniałem 2 lata temu ale jak pamiętam to i wcześniej tez takie się robiły szyby. Zawsze składałem na te zapachy. Przetrę szybę gąbką i zaraz znów taki jakby osad się pojawia.
Filtr wymieniałem 2 lata temu ale jak pamiętam to i wcześniej tez takie się robiły szyby.
Filtr wymienia sie co roku a już co 2 lata najpóźniej. Sam tak miałem i po wymianie filtra jak ręką odjął
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum