Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 12:18 [R620 Sdi 105KM] Filtr przeciwyłkowy- gdzie się znajduje??
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Jako że po wyłączeniu klimatyzacji szyba czołowa mi zaparowuje, oraz czuć kwaśny zapach, proszę aby ktoś z forumowiczów podał mi informację gdzie znajduje się w moim roverku 620 Sdi 1998r. filtr przeciwpyłkowy. Będę wdzięczny za informację bądź ewentualne zdjęcie. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 12:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 13:09
Odkręcasz ramiona wycieraczek, ściągasz ten plastik z podszybia i od strony pasażera ukazuje się filtr. Sam filtra jest chyba nie do zdobycia, trzeba zrobić go sobie samemu. Ja kupiłem od golfa 3 i przycinałem. Jest z tym trochę roboty ponieważ na około filtra musi być wklejona jakaś gąbka by to się jakoś trzymało. Filtry są dwa wielkości ok 10x15cm.
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 17:15 Re: [R620 Sdi 105KM] Filtr przeciwyłkowy- gdzie się znajduje
Bartnik86 napisał/a:
Jako że po wyłączeniu klimatyzacji szyba czołowa mi zaparowuje, oraz czuć kwaśny zapach, proszę aby ktoś z forumowiczów podał mi informację gdzie znajduje się w moim roverku 620 Sdi 1998r. filtr przeciwpyłkowy. Będę wdzięczny za informację bądź ewentualne zdjęcie. Pozdrawiam
W 600 nie ma czegoś takiego jak filtr przeciWpyłkoWy
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 17:27
To bardzo ciekawe, samoróbka to to nie jest, kurde nie mam żadnego zdjęcia. Ja mam r600 z listopada `96 ta przejściówka, wnętrze polift a zewnątrz przedlift i u mnie są dwa filtry, jeden idzie w "dół" a drugi do góry" w stronę szyby
[ Dodano: Czw Wrz 06, 2012 18:27 ]
Tutaj jest to opisane razem ze zdjęciem filtrów
a klimę masz dokładaną, czy oryginalną Może w autach z dokładaną klimą były dokładane też filtry przeciwpyłkowe i dlatego nie ma o nich wzmianki w fabrycznej instrukcji.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ok, to ja koledzy rozkręcę podszybie u siebie i sprawdzę jak jest u mnie. Jeśli będzie filtr przeciwpyłkowy to na bank zrobię zdjęcie i umieszczę je na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum