Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 15:37 [MGF] Dziwne dźwięki w tylnym kole
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam.
Od kilku dni coś mi skrzypi w lewym tylnym kole, początkowo brzmiało to jak tarcie gumy o metal. Dźwięk był zależny od prędkości obrotu koła. Sprawdziłem klocki, zamieniłem koła stronami. Teraz skrzypi prawie cały czas i bardziej przypomina to tarcie metalu o metal. Jak skręcam w lewo to przestaje, w prawo to skrzypi, dodaje gazu to skrzypi ciszej albo w ogóle, a jak odpuszczę gaz to znów brzęczy. Łożysko nie szumi, bez nacisku na osie też nic nie słychać.
Wymieniać po kolei wszystko to koszt. Co to może być przegub, łożysko czy coś innego. Może ktoś miał podobny przypadek, proszę o podpowiedź.
Dzięki.
PS. Gdzie kupujecie najtaniej części?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 15:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety , mimo że łożysko jest (było) w dobrym stanie obrobiło piastę. Szalka tarła po piaście stąd te dźwięki i teraz czeka mnie spory wydatek.
Możecie polecić zamienniki, czy z rovera 100 te części będą pasowały?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum