Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 12:23 [R200] problem z odpaleniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!
Problem mój polega na tym: jakiś czas temu dałam samochód do mechanika, by wymienił mi tarcze sprzęgłowa. Gdy pojechałam do warsztatu by odebrać auto, okazuje się ze samochód nie pali. Wgląda to mianowicie tak: po przekręceniu kluczykiem słychać coś pod maska, "takie bzyczenie" wszystkie kontrolki gasną i można go kręcić i nic, nie idzie . Ale co najdziwniejsze obroty wskakują na 1100 i prędkościomierz pokazuje 70 km/h ale samochód stoi w miejscu i jest nie odpalony tylko przekręcony kluczyk.Mechanik kilka krotonie ładował mi akumulator ponieważ rozładowany jest po nocy. Akumulator jest jeszcze na gwarancji bo kupiłam nowy. . Wiem ze samochód stał ponad tydzień bez akumulatora,. Gdy oddałam samochód do naprawy palił bez problemu tylko sprzęgło się skończyło.Sugestia jego jest taka, ze przekaźnik nie podgrzewa świecy i dla tego nie można odpalić auta
. Proszę o wskazówki co może być przyczyna takiego zajścia. Proszę o rade. Bo nie wiem co już mam robić.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niech ten mechanior sprawdzi czujnik położenia wału i jego okablowanie, bo on jest w tamtych okolicach (sprzegło, skrzynia) i mógł go uszkodzić przy robocie... I nie odbieraj popsutego samochodu. Przyjechałaś nim na kołach i tak masz wrócić.
po 1 czy śweici sie check engine Nie wiem co to znaczy. jak przekręcę kluczyk żadna kontrolka się nie świeci jeżeli o to chodzi . Po chwili gaśnie SER , pali się tylko smarowanie i akumulator.
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2012 14:01 ]
Gdy zacznę krecić rozrusznikiem gaśnie wszystko. Tak jak zawsze.
Jastin84, robisz tak grubszy kabel od - na akumultorze pod śrubkę na torx do obudowy komputera. Wczesniej przejedz je papierem zeby był lepszy styk. Jak odpali to masz odpowiedz . Mechanik musi I kupic komputer + programowanie pilota
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A tak na normalne rozumowanie moje :kabel od minusa akumulatora podłączyć do obudowy samochodu ?
Pytanie jakiego komputera?
mechanik musi kupić komputer + oprogramowanie do pilota. Czyli ?
okej ide to sprawdzić. Dam odpowiedz za chwile, czy to pomogło.
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2012 14:47 ]
Jeszcze mam pytanie , Gdy podłącze kabel od akumulatora do komputera to odpalę samochód. ale czy na chwile obecna mogę tak jeździć? Wymiana komptera i zaprogramowac piloty/ imobilajzer"' Ile to może kosztować?
W jaki sposób mógł to spalić? Bym mogła mu to wygarnąć?
Witam ponownie Samochód Pali ale gdy bym nie pojechała do mechanika i nie kazała mu tak zrobić to dalej by szukał przyczyny. Ale teraz najgorsza wiadomość chce skroić mnie 300 stówki za wymianę tarczy sprzęgłowej. Dzięki Chłopaki Serdecznie za Szybką rade i Pomoc. Pozdrawiam:)
Jastin84, ceny używanych części, które mechanik spalił to co najmniej te 300zł, które on chce za robotę. Przecież sama musiałaś mu powiedzieć, co ma zrobić, żeby w ogóle auto ruszyło! Nie daj się (za przeproszeniem) wydymać, najlepiej zostaw mu całe auto i jak chce 300zł to niech działa wszystko jak działało +zamontowane nowe sprzęgło. W każdym razie nic mu nie płać, dopóki wszystko nie będzie w porządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum