Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 16:44 [R200] Na zimnym silniku gaśnie po odpaleniu.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam potrzebuje porady.
Mianowicie mój rover 200 na zimnym silniku gaśnie zaraz po odpaleniu(nie zawsze ale w większości przypadków) albo chwile pochodzi wtedy obroty wahają się poniżej tysiąca obrotów i wtedy gaśnie. Oczywiście wciskam mu wtedy trochę gazu żeby wszedł na większe obroty i ruszam. Ale na początku jazdy przy zatrzymaniu na chwile, samochód znowu gaśnie(również nie zawsze ale w większości). Jak dłużej pojedzie to bez problemu wszystko działa bez problemu. Ostatnio było wymieniane sprzęgło, akumulator, przeczyszczony silniczek krokowy.
Proszę o poradę odnośnie przyczyny takiego zachowania samochodu.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 16:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
LIS, resetowałeś ustawienia przepustnicy po czyszczeniu krokowca? 5 razy pedał gazu w podłogę na włączonym zapłonie, po czym wyłączamy zapłon. Następnie odpalamy i dajemy silnikowi pochodzić minutę-dwie na biegu jałowym.
Masz plastikową przepustnicę?
Czujnik temperatury działa. Co do paliwa to tankuje 95 na orlenie i raczej nie słyszałem żeby ktoś ze znajomych miał z nim problem. Przepustnica plastikowa albo z jakiegoś podobnego tworzywa. Próbowałem ją zresetować ale wygląda to tak, że pięć razy wcisnąłem gaz do deski, zgasiłem a przy odpaleniu bez wciśnięcia i przytrzymania gazu gaśnie. Potem jeszcze spróbowałem pięć razy gaz do deski i bez wyłączania zostawiłem na jałowym biegu wtedy chodzi dobrze i utrzymuje się ładnie na tysiącu obrotach. Jest to jakiś sposób ale za każdym razem to robić to trochę problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum