Wysłany: Pon Wrz 10, 2012 08:56 [R45 1,6] brak 1 biegu nawiewu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich, szukałem na forum ale nie znalazłem więc postanowiłem zadać następujące pytanie.
W moim aucie przestał działać pierwszy bieg nawiewu, pozostałe działają bez problemu. Jednakże, czasami w trakcie pracy dmuchawy słychać stukanie, trzaski, tak jakby nie obracała się ona bez oporów. Pytanie jest następujące.
Czy należy wymienić rezystor dmuchawy i objawy ustąpią (tzn. wróci 1 bieg dmuchawy i ustąpi chwilowie wieszanie się na innych biegach), czy może jeszcze coś ciekawego wykonać?
Z góry dzięki za odpowiedzi. PZRD
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 10, 2012 08:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro coś nie tak jest mechanicznie z dmuchawą to najpierw trzeba to naprawić.
Taka praca dmuchawy nie jest normalna, powinien być słyszalny tylko szum powietrza.
Jeśli 1 bieg nie chodzi,to na pewno nie ominie cie wymiana rezystora.Co do hałasów wentylatora,proponuje Ci wymontować wentylator i zobaczyć czy nie masz tam jakiś liści,patyków itd.Można znaleźć tam różne cuda.POZDRAWIAM.
Ok, dzięki wszystkim za rady. Nawiew wyczyszczony - syfu tyle że w sumie całe auto trzeba było odkurzyć, rezystor wymieniony, wszystko ładnie hula. PZDR
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum