Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 09:44 [R214] problem z wskaźnikiem po wymianie czujnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam. Mam problem ze wskaźnikiem temperatury. Zakupiłem nowy czujnik gdyż miałem problem z duszeniem auta, ale że nie popatrzyłem sobie wcześniej jaki to czujnik zakupiłem czujnik od wskaźnika temp. a więc ten brązowy ale z ciekawości wkręciłem go w położenie czujnika czarnego co przekazuje odczyt temp. do kompa, a więc miałem zamontowane dwa takie same, praca silnika poprawiła się ale nie było wskazań temp na liczniku, zakupiłem właściwy czujnik i wkręciłem go na swoje miejsce a ten od licznika podmieniłem, lecz nadal brak wskazań i nie bardzo wiem co jest przyczyną. Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 09:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 15:14 Re: [R214] problem z wskaźnikiem po wymianie czujnika
tomcio1205 napisał/a:
zakupiłem czujnik od wskaźnika temp. a więc ten brązowy ale z ciekawości wkręciłem go w położenie czujnika czarnego co przekazuje odczyt temp. do kompa,
tomcio1205 Jeśli dobrze zrozumiałem Twój post, to mylisz czujniki. Brązowy (ten widoczny z przodu kolanka) jest od komputera a czarny (na dole kolanka) jest od wskazań na zegary.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum