Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 13:30 [R214i]Po wymianie czujnika temp wentylator dalej nie działa
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam,
Przeszukiwałem Forum kilkakrotnie, ale nie znalazłem odpowiedzi która pomogła by rozwiązać mój przypadek.
Problem polega na niedziałającym wentylatorze ( wentylator po odłączeniu od czujnika temperatury i zmostkowaniu działa ). Czujnik oczywiście został wymieniony.
Bardo bym był wdzięczny za pomoc;)
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Wrz 14, 2012 17:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ogólnie bez żadnego zmostkowania, wentylator powinien się uruchomić, po odłączeniu wtyczki czujnika i odpaleniu auta.
A po czym stwierdzasz, że wentylator nie włącza się
Dzisiaj sprawdzałem jeszcze raz... po odłączeniu wtyczki wentylator nie włączył sie;(
A to że wentylator nie działa stwierdzam po tym ze po przejechaniu 20 kilometrów i wjechaniu do miasta ( wtedy zaczynam stać w korkach ) wskaźnik temperatury na desce podnosi się ponad połowę ( wraca do normalnego stanu po włączeniu nawiewów ). Jeżeli nie włączę nawiewu to wskaźnik potrafi zbliżyć się do czerwonego pola.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum