Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 17:09 [R75] Kapitalny Remont Silnika - Fakty i Mity
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Chciałbym poruszyć temat Kapitalnego Remontu Silnika.
Co on daje? Na czym to mniej więcej polega jakie są fakty i mity.
I przede wszystkim ile to może kosztować?
Robił ktoś z was to już w swoim rover'ku? Jakie efekty?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 17:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 16:03
Wszystko zależy od zysków,strat i możliwości. Takie kapitalki robiło się za komuny z braku możliwości zakupu nowego ,albo przynajmniej nowszego silnika. Sam robiłem to dwa razy w życiu,ale sprawa dotyczyła wyjątkowych,bardzo rzadkich samochodów i tłoki trzeba było odlewać,molibdenować wał i docierać panewki.
Dzisiaj kupiłbym używany silnik i na bank byłoby szybciej i taniej.
mój ma 12 i ponad 200kkm i jakos nie widzi mi sie kapitalny remont.
Dziadek, ma racje lepiej kupic silnik i to za nie duze pieniądze nawet z całm osprzetam i zamontowac niż robic kapitalne remonty.
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
albo te 194tys przebigu może być na kole zapasowym, a na każdym pozostałym kole jest ze dwa razy więcej
trzeba by przeliczyć graty do remontu i to czy ma być wymienione wszystko, z ceną używanego silnika i jego niepewnej przeszłości.
Ale patrząc na ceny całych samochodów moim zdaniem nie ma się co bawić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum