Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 14:57 [R25 1.4 16V 2000r.] Łożyska alternatora - kolejny raz?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam!
Troszkę mnie już to irytuje gdyż słyszę że odzywają się łożyska alternatora znów zaczyna rzęzić. Trzy razy już wymieniałem łożyska. Ostatnio włożyłem najlepsze jakie były. Nie mam pojęcia co się dzieje. Za duże obroty dostał czy jak. Odezwały się po powrocie z Gdańska (no czasem miałem 4,5-5 tyś obrotów ale nie no-stop). Z tego co widzę napinacz OK.
Pozdrawiam
_________________ Świerzak
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 14:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc może on za mocno napina. Sprawdzałeś jego sprawność, porównywałeś do nowego napinacza?
MrFrog napisał/a:
Jaki w 1.4 16V powinien być alternator 75A czy 85A?
75A bez klimy, 85A z klimą.
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2012 13:32 ]
Być może wkładasz niskoobrotowe łożyska i one nie wytrzymują.Generalnie ja na twoim miejscu nie bawił bym się w wymiane łożysk ale celował bym w nowy alternator.
Hmm ja mam wersje z klimą i alternator jest 75A Chyba zakupie uzywke na alledrogo być może idzie to alternatorem. Sam nie wiem. Pasek hmm napięty wydaje się być dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum