Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 18:06
nie koniecznie to musi być wina tego czujnika,po jego odpięciu auto przechodzi w tryb awaryjny i pewnie innych czujników też mało "słucha" ale jeśli to wina jakiegoś czujnika to diagnoza komputerowa powinna pomóc określić usterke
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 21:41
silnika raczej nie uszkodzisz bo poto jest ten tryb awaryjny aby go chronić ale chcesz takim mułem jeździć????? ja zrobiłem w trybie awaryjnym z uszkodzonym tym czujnikiem na listwie trase ok 250km to dla mnie była udręka nie jazda
silnika raczej nie uszkodzisz bo poto jest ten tryb awaryjny aby go chronić ale chcesz takim mułem jeździć????? ja zrobiłem w trybie awaryjnym z uszkodzonym tym czujnikiem na listwie trase ok 250km to dla mnie była udręka nie jazda
Polecam pojeździć w trybie awaryjnym z automatem na pokładzie. Wymuszenie zmiany biegu na wyższy to jest wyzwanie. Ja zrobiłem tak 30km i miałem dość a winny okazał się przewód od czujnika wysokiego ciśnienia. Przetarł się i wskazania wariowały. Lutownica po problemie. Tyle że ja sprawdziłem na kompie gdzie był problem i miałem błąd z czujnika. Więc szukanie od najprostszych rzeczy zacząłem i pomogło
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 19:59
zawór wysokiego ciśnienia na pompie możesz sprawdzić miernikiem powinno być mędzy 2 a 4 ohm ale to nie chodzi raczej o to tylko abyś go zdemontował i przedmuchał (wyczyścił) go i gniazdo w które wchodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum