Wysłany: Nie Paź 07, 2012 23:18 [R200] Osłona przegubu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam mały problem ponieważ mam pękniętą osłonę przegubu lewego, byłem ostatnio w sklepie i chciałem taką osłonę kupić jednak sprzedawca powiedział mi, że do tych samochodów takiej osłony nie można kupić jedynie uniwersalną którą trzeba wciągać na przegub jakąś specjalną maszyną, którą oni akurat mają w swoim serwisie i kazał mi się od razu umówić na jej wymianę Jak zapytałem się ile taka osłona kosztuje i powiedziałem, że nie chcę tego u nich robić to powiedział że sama osłona 57 złotych i że na pewno tego nie zrobię samemu bądź nie zrobi mi tego nawet mechanik jeśli takiej maszyny nie ma.
Stąd moje pytanie czy to jest rzeczywiście prawda, i trzeba tą osłonę wciągać jakąś maszyną i czy nie ma takich osłon dedykowanych typowo do tego modelu, oraz czy ta cena nie jest dość wygórowana, z tego co pamiętam jak w starym samochodzie wymieniałem gumy na przegubach to za 2 zapłaciłem 30 bądź 50 złotych.
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 07, 2012 23:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie gdzieś dostaniesz dedykowana,ale możesz kupić uniwersalna. Co do "specjalnej maszyny" przyrząd wygląda prawie jak lejek z grubszego plastiku lub tez jest pneumatyczny stosuję się go do zakładania osłon bez ściągania przegubu ( np. w renault,gdzie przegub występuje z całą półosią) Zazwyczaj osłony uniwersalne są wykonane z bardziej elastycznej gumy.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pon Paź 08, 2012 07:21
Nie wiem czy musi być jakaś maszyna, może cię warsztat wkręca? Też wymieniałem osłonę przegubu i w sumie zapłaciłem jak pamiętam chyba ok 35-40zł za sam materiał. A mechanik bez większych problemów wymienił ją przy okazji wymiany tarcz i klocków hamulcowych.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum