Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 04:22 [VVC] Polonez in Progres VVC
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1995
Witam składam właśnie silnik VVC i jak większość wie ma on 2 wlewy oleju. I tu nasuwa się moje pytanie czy wlew ten dodatkowy na bagnecie jest potrzebny?? bo strasznie przeszkadza mi w zamontowaniu wspomagania. Druga sprawa to czy ktoś ma może dokładne fotki 2 części wydechu z VVC?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 04:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Potrzebuje wiedzieć w którym miejscu jest 2 sonda i jaka jest jej odległość od pierwszej bo muszę to jakoś zmaścić. Już nawet wiem czemu zostało rozwiązanie 2 wlewu zastosowane, choć mogli tylko odgiąć ten bagnet i tyle troszkę przy sprawdzaniu oleju będzie problem z wyjęciem bagnetu ze względu na mechanizm zmiennych faz ale da redę.
A tak wygląda w tym momencie moje VVC jest ono po kapitalnym remoncie:):
Ja ściągałem Imo w profesjonalnym zakładzie w wawie i tu moje pytanie z kolegą timim gadałem mówił że trzeba zmasować kabel z wiązki imo czy to prawda?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 13:40
flapjck1 napisał/a:
a to zalezy czym chcesz sterowac, w mojej kobity 200vi jest tylko jedna sonda, w poldku tez chyba tak bylo, zmienilo to sie dopiero w roverach 25/45
Druga sonda weszła w 2001 razem z obsługą OBDII (Można rozpoznać po napisie EOBD na kompie). Pierwsze Roverki/MG na MEMSie3 miały jedną.
Lazar napisał/a:
Już nawet wiem czemu zostało rozwiązanie 2 wlewu zastosowane, choć mogli tylko odgiąć ten bagnet
Jeśli widziałeś jak wygląda dostęp do silnika w MG F/TF to odgięcie by nic nie dało... Jedyne co widać to kawałek kolektora ssącego, reszta jest "schowana". Dlatego koło bagnetu jest też drugi wlew.
Dodatkowe pytanie nie orientuje się ktoś czy w Roverach z klimą był mniejszy altek objętościowo??? ew foto altka z klimy i bez klimy bo coś się zmieścić nie mogę
Dodatkowe pytanie nie orientuje się ktoś czy w Roverach z klimą był mniejszy altek objętościowo??? ew foto altka z klimy i bez klimy bo coś się zmieścić nie mogę
wielkosciowo wszystko to samo ja mam z R25 jakiś mocny i też jest wielkości tego z R200 ale ten z R25 jest bardziej okragły więc jeśli brakuje Ci pare mm to może podziałać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum