Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam serdecznie
Problem polega na tym, że cos w kabinie mi "puka, stuka, wpada w wibracje" jakby jakiś metal o metal, albo jakiś luźny plastik.
Ustrojstwo "puka " na kostce brukowej i po przekroczeniu 3500 obrotów.
Co gorsza dla mnie, jako kierowcy, "puka" z przodu od strony pasażera, dla pasażera puka od strony kierowcy, a dla siedzących z tyłu "puka na środku konsoli
Jeszcze zauważyłem, że przy zimnym silniku tego objawu nie ma...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 00:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 13:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To nie to, zasięg "gajgi" zmiany biegów jest ok i to też nie te luzy, mechanik juz sprawdzał, w ASO powiedzieli mi, że to jakaś rurka ociera gdzieś w komorze silnika i że taki przypadek juz miał ale w 400-tce...
[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 22:17 ]
Problem rozwiązany!!
Drobnostka, okazało się, że to lustro od lusterka wstecznego wpadało w rezonans, podkleiłem taśmą piankową i problem zniknął!
to teraz ja podbije temat
mojego R45 mam dość krótko, dopiero go poznaje, ale taki problem się pojawił... od kilku dni szczególnie rano na zimnym silniku, stojąc zawsze w korku parę minut, dodając gazu słyszę regularne stukanie/pukanie jakby z przodu, czy od maski?czy koła czy gdzie...- nie wiem skąd. Znajomy określił ten dźwięk "jakby woda/płyn obijał się od ścianek zbiorniczka"... To stukanie słychać w momencie dodania gazu i puszczenia przez następne kilka sekund... więc może ktoś się spotkał z czymś takim?
_________________ "Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum